Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Main Menu

Sepcial Promotion

Laboratoare

Analize medicale

Descriere:

Laboratorul de Analize Medicale efectuează o gamă largă de analize, de o mare varietate şi în continuă creştere. Analizoarele utilizate în procesul de analiză sunt de ultimă generaţie, iar personalul este instruit continuu, conform reglementărilor şi legislaţiei în vigoare. Combinând tehnologia modernă cu o echipă medicală de excepție, laboratorul demonstrează calitatea în domeniul explorărilor paraclinice, oferind secțiilor clinice siguranță și încredere prin acuratețea rezultatelor şi rapiditatea eliberării acestora. Calitatea rezultatelor este certificată de controale interne și externe.

Componență:

În întreg Laboratorul de Analize Medicale îşi desfăşoară activitatea zilnic, între orele 8:00–15:00, un număr de 79 de persoane:

  • 15 medici cu specialitatea medicină de laborator;
  • 7 biologi;
  • 12 chimişti;
  • 34 asistenţi medicali cu specialitatea laborator clinic (dintre care 12 asistenţi licenţiaţi);
  • 3 registratori medicali;
  • 8 îngrijitoare de curăţenie.

Activitate principală:

Laboratorul de Analize Medicale funcţionează ca departament separat în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj.

Are în structură mai multe puncte de laborator, după cum urmează:

1.Laboratorul Central – care este şi sediul central al Laboratorului de Analize Medicale; este situat în incinta clădirii UPU, la mansardă, unde se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie, microbiologie, imunologie, conform Nomenclatorului de analize al laboratorului.

În cadrul Laboratorului Central se efectuează şi analizele medicale solicitate în serviciul de ambulator al spitalului, analize provenite de la alte unități sanitare, precum şi contra-cost.

2.Laboratorul de Urgenţă – este situat în incinta Laboratorului Central. Funcţionează 24 din 24 ore, efectuând analize în regim de urgenţă pentru toate secţiile clinice ale spitalului, inclusiv pentru UPU. Analizele efectuate sunt cuprinse în baremul de analize de urgenţă, emis de Laboratorul de Analize Medicale.

3.Laboratorul Medicală II – este situat în incinta Clinicii Medicală II; se efectuează analize medicale de biochimie, hematologie şi imunologie.

4.Laboratorul Ginecologie I – este situat în incinta Clinicii Ginecologie I; se efectuează analize medicale de hematologie şi analize determinate de profilul clinicii.

5.Laboratorul de Serologia sifilisului – este situat în incinta Clinicii de Dermatologie; se efectuează screening-ul pentru sifilis şi chlamydia, precum şi diagnosticul complet în cazurile depistate pozitive.

6.Laboratorul Endocrinologie – este situat în incinta Clinicii de Endocrinologie; se efectuează analize medicale de biochimie şi hormonologie.

7.Laboratorul Centru de Diabet – este situat în incinta Clinicii de Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice; se efectuează analize medicale de biochimie.

8.Laboratorul Clinicii de Ortopedie – este situat în incinta Clinicii de Ortopedie; se efectuează analize medicale de hematologie şi biochimie.

9.Laboratorul Clinicii Ginecologie II “STANCA” – este situat în incinta Clinicii Ginecologie II” Stanca”; se efectuează analize medicale de hematologie, biochimie şi analize determinate de profilul clinicii.

Programe:

Momentan nu există programe în desfășurare.

Documente:

Descriere Laborator : Descriere laborator

Ghidul Pacientului : Ghidul pacientului

Chestionar de evaluare a satisfactiei pentru pacienti : Chestionar pacienti

Valori biologice de referinta : Lista valori biologice de referinta

Manual recoltare probe : MRP-LAM ed 04 rev 01

Nomenclatorul analizelor efectuate la punctele de laborator : Nomenclator analize

Nomenclatorul analizelor Laborator Central : Nomenclator Laborator Central

Procedura de primire-receptie probe si eliberare rezultate in laboratorul de analize medicale : PO-01-LAM - ed 01 rev 04

Location

Cluj Napoca, Romania

 

Acceptarea de catre dvs a politicii privind datele cu caracter personal
Nota de acceptare: In conformitate cu normele GDPR, continuarea accesarii acestui site reprezinta acceptul dvs privind folosirea si stocarea datelor cu caracter personal conform regulilor si conditiilor si politicii privind cookies.

Va multumim si va invitam sa vizionati site-ul nostru!